17 juli 2010 - Bergen, bergen en heuvels

We zijn vandaag lekker rustig begonnen: uitslapen! We moesten voor 11 uur uitchecken en dus was dat vandaag ook onze deadline. En vanaf dat moment was het rijden. Vandaag hadden we namelijk een autodag.

Eerst zijn we nog even bij mijn oude huis wezen kijken in Wisthler Emerald Estate. Toch wel raar om dat zo te zien, alles is zo groen! Ze hadden de veranda veranderd maar het stond nog steeds te koop. Wij moesten eind april het huis uit omdat ze het wilden verkopen, maar dat is dus blijkbaar niet gelukt. Niet heel gek ook, aangezien ze er bijna een miljoen voor vragen en iedereen het een krot vindt. ;)

Toen hebben we onze weg vervolgd op de highway 99. Onderweg kwamen we heel veel bergen tegen. Scherpe bochten en 13% omhoog en omlaag. Maar het gaf wel heel mooie uitzichten.

 Bovendien waren er veel grote meren met prachtige kleuren. Hard stromende beekjes en watervallen overal. Op een bepaalde plek lag enorm veel wrakhout in het water, gigantische boomstammen met wortels en al.

Dus zeker een mooie route maar om de hele dag in de auto te zitten, helemaal met prachtig warm weer, is wel wat jammer. Maar goed,  dat hoort erbij. Op de route van Whistler naar Jasper is gewoon weinig te doen.


Maar uiteindelijk zijn we aangekomen bij ons motel voor vannacht. Het Monte Carlo. Helaas is deze naam nou niet ook echt zoals het Monte Carlo, maar het ziet er best aardig uit. Naast het motel staat een family-style restaurant dus daar zijn we even wezen eten. Het lijkt erop dat het een lokale favoriet is en het was ook erg lekker. Leonie en Sandra hebben een lekkere kipburger genomen en Berniek fish and shrimp.
Nu zijn we op onze kamer tv aan het kijken en te lezen. En dan morgen op weg naar Jasper NP.

kilometers: 364
temperatuur: 25 tot 32 graden

2 opmerkingen:

  1. geweldig wat een uitzicht,mogen jullie blij zijn dat je in de auto bent en niet op de fiets de berg op of af.groetjes tante annie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu op weg naar Jasper. Ik ben benieuwd naar de foto van de Mount Robson. Het verschil met de die van ons, helemaal zonder sneeuw zal hij wel niet zijn.
    Geniet er van, we lezen met veel plezier jullie verhalen.

    ♥ mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen