26 juli 2010 - Historisch

Vanochtend waren we al vroeg uit te veren, enerzijds omdat het ontbijt maar tot 9 uur was en bovendien hadden we nog een lange dag voor de boeg: vanuit Missoula met de auto naar Yellowstone.

Omdat we gisteren de was hadden gedaan, maar nog niet alles droog was, hing vanmorgen onze hotelkamer nog vol met was. Gelukkig was wel bijna alles droog dus konden we de koffers inpakken en op weg.

In Deer Lodge zijn we gestopt bij een mega ranch: de Grant-Kohrs Ranch. Deze ranch is nog steeds actief maar staat tegelijkertijd ook onder monumentenzorg en is een national park en gratis te bezoeken. Er zijn enorm veel medewerkers op het terrein aanwezig die graag een praatje met je maken of die je vragen kunt stellen. Zo kregen we bijvoorbeeld een uitgebreide rondleiding door het antieke huis van de vroegere eigenaar van de ranch. Maar omdat we niet te veel tijd hadden, hebben we niet veel meer bekeken.





Later kwamen we nog door twee spookstadjes. Eentje was Virginia City en de andere Nevada City. De eerste bleek heel toeristisch te zijn, maar wel vrij toegankelijk voor publiek. Tussen ouderwetse winkeltjes en eettentjes zaten ook leegstaande panden waar je achter glas kon zien wat er vroeger was. Heel leuk! Ik heb er nog een leuke armband gekocht. Het was vroeger een goudzoekersplaatsje en heel populair, maar toen het goud zo goed als op bleek te zijn en een nieuwe mijn in Helena werd ontdekt, is het stadje in korte tijd leeggestroomd.


Om Nevada City te bekijken, moest je eerst $10 entree betalen, en aangezien we weinig tijd hadden vonden we dat niet de moeite waard.


Inmiddels zijn we in Yellowstone aangekomen. Er wordt op verschillende plekken aan de weg gewerkt en dat hebben we al gemerkt. Omdat we een verkeerde kamer hadden geboekt, wilden we snel naar de cabin waarin we de komende twee nachten zouden verblijven, en dan is zo'n verkeersopstopping wel vervelend. Aangekomen bij het registratiegebouwtje bleek dat we inderdaad een kamer hadden met maar twee eenpersoonsbedden. Nu mag ik dus vannacht en morgennacht op het luchtbed.

We hebben hier in Yellowstone trouwens geen internet, dus vandaar dat het wat later online is gezet.

kilometers: 560
overnachting: Canyon Village, Yellowstone
temperatuur: 28

Geen opmerkingen:

Een reactie posten