27 juli 2010 - Yellowstone - dag 1

Vandaag was onze eerste volledige dag in Yellowstone. In totaal zullen we hier 3 volledige dagen blijven. De eerste twee nachten slapen we in een cabin in Canyon Village. Een plaatsje (nou ja...) midden in Yellowstone. De volgende twee nachten slapen we in een hotel in West-Yellowstone. Dit ligt net buiten het park maar omdat we de eerste twee dagen het bovenste gedeelte van het park zullen hebben bekeken, zal dit voor ons niet zoveel uitmaken.

Vanmorgen was het even lastig wakker worden. Sandra was al een hele tijd wakker, Berniek en ik sliepen nog toen de wekker ging. Het was vannacht erg koud geweest en Berniek had hierdoor niet echt goed geslapen. Een luchtbed op de grond is toch een stuk kouder dan een echt bed want Sandra en ik hadden niet veel last van de kou gehad. Er stond geen bizon of beer voor onze cabin toen we de gordijnen open deden. Dit had best gekund want er ligt een gigantische hoop stront voor ons raam. We weten niet van welk dier maar het moet een grote zijn geweest.


We hebben ontbeten in een van de eetgelegenheden in Canyon Village. Berniek toast met een ei (dat had ze al zo lang niet meer gehad) , Sandra en ik een bagel met cream cheese. Gisteravond hebben we gegeten bij een buffet. Je kon kiezen uit drie maten borden. De kleinste was $6,95, de middelste $9,95 en de grootste $14,95. Ook voor het ontbijt hebben ze zo’n buffet en dat willen we morgen gaan proberen.
Nog even langs het visitor centre voor wat extra informatie en toen konden we op weg. We zijn als eerste richting de Grand Canyon gereden. Daar zijn we de North Rim opgereden en hebben we de Lower Falls bekeken. Het was een heel steil pad naar beneden en halverwege besloot Sandra om niet verder te gaan vanwege haar astma. Het is namelijk een gigantische klim weer naar boven en door de ijle lucht hier boven in de bergen (2000 meter hoogte) heeft ze extra last van haar astma. Berniek en ik zijn verder naar beneden gelopen en dat was zeer zeker de moeite waard. Wat een grote waterval en wat veel nevel!! We stonden vlak boven de waterval en hadden een prachtig uitzicht over de Grand Canyon.




Na dit punt zijn we verder gereden richting het noorden van het park. Misschien dat we morgen nog naar de South Rim van de Grand Canyon gaan om de Upper Fall te bekijken, maar dat ligt even aan de tijd die we hebben. Op deze weg hebben we meerdere bizons gezien. Ze lagen of stonden in het gras te grazen en zagen er eigenlijk best ontschuldig uit. Natuurlijk is dit niet zo, we hebben al genoeg waarschuwingen gezien maar het zijn toch wat logge beesten. We hadden eigenlijk verwacht ze meer in kuddes te zien maar tot nu toe waren ze allemaal alleen.




In Mammoth Hot Spring hebben we de Lower en Upper Terraces bekeken. Dit is een heel apart natuurverschijnsel. Er komt hier heet water uit de grond. Omdat dit gebeurd op een plek waar kalksteen in de grond zit, wordt er kalk afgezet. Hierdoor worden de terrassen gevormd. Elke dag veranderd het weer en het groeit ook steeds. Toen we met de auto van de parkeerplaats reden bij de Upper Terraces, zag je ook dat over een tijdje de weg gewoon overgenomen is door de natuur. In het plaatsje zijn we naar de Information Centre geweest om te kijken of ze hier internet hadden. Ook hier geen geluk, in heel Yellowstone is nog geen internet voor de bezoekers.





We hadden al telkens bordjes gezien met; ‘Danger! Do not approach elk!’ We hadden al op de site van Yellostone gezien dat er in een plaatsje (dat bleek nu Mammoth Hot Springs te zijn) er gewoon elk liepen en de mensen wegjaagden. We hadden nergens in dit dorje nog elk gezien maar toen we naar de Information Centre liepen, stonden ze daar ineens! Met pionnen werden de mensen op afstand gehouden en er stond een ranger bij om alles in de gaten te houden. Apart hoor, die grote wilde dieren zo tussen de huizen te zien staan. Tam zijn ze zeer zeker niet want ze kunnen heel agressief zijn.


Hoe verder we naar het zuiden reden richting Norris, hoe meer we overal rook uit de grond zagen komen. Ook waren er al plekken waar water pruttelde en kleine poeltjes waar het water kookte. Wat een apart gezicht! Er komt gewoon kokend water uit de grond! Bij Norris Geyser Basin hebben we een gedeelte van een trail gelopen. Hier hebben we de Steam Boat Geyser zien spuiten. Dit is de grootste geiser van de wereld als hij op volle kracht spuit. Dit was voor het laatst in 2005. Hierna hebben we de Porcelaine Trail gelopen. Hier was het veel mooier omdat het uitzicht heel wijds was en de kleuren van de poelen heel fel waren. Het ging van knalblauw naar oranje, geel en groen. Ook hier zagen we overal het water koken en pruttelen. Er was veel stoom en de lucht was echt verschrikkelijk. Een ontzettende vieze zwavellucht (rotte eieren) en dan waait er ook nog een hele warme lucht. Echt vies!


We hebben gegeten bij de Soda Fountain in Canyon Village. Hier zaten we in een halve ovaal in de ouderwetse Amerikaanse diner stijl. In het midden liep onze serveerder en we zaten dus met z’n allen naast elkaar. Heel erg leuk en we hebben er lekker gegeten. We zitten nu in onze cabin en gaan zo weer slapen.

kilometers: 143
overnachting: Canyon Village, Yellowstone
temperatuur: 25 graden

1 opmerking:

  1. Merel en Rosanne29 juli 2010 om 00:12

    hallo thee sisters,

    is het leuk in Amerika?
    ik ben een beetje bang voor de bisons.(rosanne)
    Jullie maken veel mee he,
    en jullie maken mooie foto`s!!!!!(merel)

    groetjes

    Merel (Annelies)
    Rosanne

    BeantwoordenVerwijderen