31 juli 2010 - Craters of the Moon

In plaats van door de wekker, werd ik (en Berniek ook) vanmorgen gewekt door Sandra. De wekker was al een kwartier eerder gegaan maar ik ben er gewoon door heen geslapen. Ik heb ook lekker geslapen in dit hotel, ik mocht vannacht ook alleen slapen en dat alleen al is lekker ;) Ondanks dat we wat later waren begonnen vanmorgen waren we toch om 9 uur bij het ontbijt. We hebben alledrie veel gegeten zodat we weer een tijd vooruit konden. Voordat we weggingen nog even een mueslireep meegenomen en we konden op weg.

Op deze reis zijn we al een paar keer enorme tempels tegengekomen. Op de gebouwen staat 'Jesus Christ of the Latter-day Saints'. De mensen die bij deze kerk horen heten mormonen. Ze geloven onder andere dat je pas in de hemel komt, als een man mininaal drie echtgenotes heeft. Dit is in strijd met de wetgeving maar op de een of andere manier krijgen ze het blijkbaar wel voor elkaar. Het is heel raar om te zien wat een gigantische gebouwen er staan voor dit geloof en er blijkbaar zoveel (13 miljoen wereldwijd, waarvan 50% in de VS) aanhangers zijn...


Toen echt op weg naar Craters of the Moon. Onderweg was het uitzicht totaal anders dan we de afgelopen twee weken gezien hebben. Het was hier redelijk vlak (met in de verte wat bergen) en heel erg droog. Het rijden ging erg makkelijk doordat we niet berg op en berg af moesten hoewel we natuurlijk weer een aantal 'road work' tegenkwamen. Het lijkt wel of er overal aan de weg gewerkt wordt. Misschien is dit altijd zo of het is een middel om de crisis iets te verminderen?

Bij de Craters of the Moon zijn we eerst bij het Visitor Centre langsgegaan. Berniek heeft hier weer een mooie pin gekocht en Sandra heeft haar plattegrond en parkkrant gescoord. Het is eigenlijk geen park maar een nationaal monument maar met onze parkpas mochten we hier ook gewoon naar binnen.

Er zijn in totaal acht vulkaanuitbarstingen geweest waarvan de laatste 2000 jaar geleden was. Het totale opppervlakte is ongeveer 1000 m2. Het gedeelte van het park dat bekeken kan worden is niet erg groot. Met de auto kun je een kleine route rijden waar op zes punten extra informatie over het gebied wordt gegeven. Ook kun je hier korte en langere trails lopen. Helaas waren twee punten dicht door 'road work', tja... De andere punten waren erg leuk om te zien. Het is een raar idee om over lavagesteente te lopen.






Het was nog niet zo laat toen we klaar waren in Craters of the Moon. We zijn doorgereden naar Jerome waar we vannacht overnachten in een Days Inn. Alle koffers naar de kamer gebracht en toen naar de Wallmart gereden. Heerlijk weer zo'n gigantisch grote winkel waar echt alles te koop is. We hebben een lekkere red velvet cake gekocht die we zo gaan opeten. We moeten namelijk vieren dat Sandra haar CAE (Cambridge Advanced English) gehaald heeft!


kilometers: 318
overnachting: Days Inn, Jerome
temperatuur: 35 graden

2 opmerkingen:

  1. Evelien Poortman1 augustus 2010 om 06:32

    Gefeliciteerd met je CAE-diploma, Sandra!! Haha ik had niet anders van je verwacht! Fijne reis nog. Super mooie foto's!

    Groetjes Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeg dat is ook wat, taart eten zonder ons!!!
    Als je terug bent Sandra wordt het nog een keer trakteren hoor!!
    Geweldig wat jullie allemaal mee maken daar.

    Liefs mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen