2 augustus 2010 - De eindeloze weg naar Bend

Het is elke ochtend weer een heel gepuzzel om alles weer op de juiste plek in de auto te krijgen. Als je de foto goed bekijkt zie je dat ik in de kofferbak zit en Berniek mij wat spullen aangeeft. Er ligt ook nog een koffer open op straat, dit is de koffer die we niet meenemen het hotel in maar hier zitten spullen van Berniek in en dingen die we gekocht hebben.


Toen we dan op weg konden, hebben we allereerst getankt en heeft Berniek weer de voorruit schoongemaakt. Eigenlijk mag de hele auto wel eens gewassen worden sinds we in Yellowstone zijn geweest maar het is ook zonde om daaraan geld uit te geven. Na de tankbeurt zijn we naar Jiffy's Lube geweest om de olie te vervangen. Een karweitje dat zo'n 10 tot 15 minuten zou duren zei de jongen die er werkte. Ondertussen hebben wij ontbeten bij de Starbucks die even verderop zat. Toen we terugliepen, stond de auto al voor ons klaar. We hebben de bon goed bewaard want als we de auto inleveren, krijgen we dit bedrag terug van Alamo.

Toen op weg naar Bend, een rit die zo'n 5,5 uur zou gaan duren. Het was saai, ontzettend saai want er was eigenlijk niks te zien. Ongeveer een half uur na Boise heben we geen plaats meer gezien. Op de kaart zouden we 5 plaatsen tegen komen. Hiervan waren we 3 al zo voorbij zonder de plaats ook maar gezien te hebben en bij 2 van de plaatsen stonden inderdaad ongeveer 10 huizen, misschien waren het er zelfs wel minder.

In Juntura was een kleine eetgelegenheid waar we een milkshake en patat hebben besteld. Een patat voor ons drieeen, je wilt niet teveel krijgen natuurlijk. Het was een gigantisch bord vol waar we ons alledrie vol in hebben gegeten. De milkshake was ook erg lekker.

Na Juntura was er nog 1 plaatsje waar je kon tanken. Er was 1 benzinepomp, dus niet 1 tankstation maar echt maar 1 pomp. Daarna helemaal niks, en dat dus 5,5 uur lang. Je komt onderweg alleen maar auto's tegen en af en toe zie je in de verte wat koeien grazen.

We waren blij dat we uiteindelijk in Bend aankwamen. Doordat we de klok weer een uur konden terugdraaien, viel de tijd dat we hier waren nog mee. We slapen vannacht in een Shilo Inn. Omdat we ook dit hotel via Priceline hadden geregeld, kregen we niet zomaar een kamer met 2 queen bedden. We konden kiezen uit met z'n drieen in een king, een queen en een uittrekbed, of 2 queens maar dan $20 bij betalen. We hebben gekozen voor de queen met een uittrekbed. Toen we de kamer binnenkwamen waren we helemaal verrast. Het is een hele grote kamer! We hebben een slaapgedeelte, een keuken en een zitgedeelte met haard!! Heel erg gezellig vinden we de gashaard. Het is buiten zo'n 30 graden maar 'gelukkig' was het binnen wat fris dus hebben we de haard al aan gehad, haha!




We hebben net wat gegeten bij de Applebee's. Berniek een pasta die erg scherp was, Sandra een steak en ik spareribs. Het was allemaal erg lekker. We hebben ook nog een kleine dessert genomen. Deze was speciaal zo klein voor als er nog maar een klein toetje zou passen.

Daarna nog even langs een PetCo. Overal zie je hier grote dierenwinkels en ik wilde toch een keer bij eentje naar binnen. Van de vorige keer dat we in Amerika waren, weet ik nog dat ze hier bij de dierenwinkels ook honden en katten verkopen. Dat vond ik toen zo erg dat ik hier gelukkig op voorbereid was. Sandra deed even snel een rondje en kwam terug om te vertellen dat ze hier geen honden en katten was tegengekomen. Gelukkig, want het is zo zielig om die dieren in een klein kooitje te zien! Ik heb wat leuke dingen gekocht voor Suus en toen kwam Berniek ineens om te zeggen dat er toch katten waren! Ze hoorde ineens gemiauw en daar zaten ze... We hebben er maar niet naar gekeken want misschien is het net zo zielig om een konijn of cavia in een dierenwinkel te kopen, een kat vinden we toch te ver gaan.

kilometers: 520 (pfff)
overnachting: Shilo Inn, Bend
temperatuur: 30 graden

3 opmerkingen:

  1. Dat waren veel kilometers deze dag, en dan ook onderweg geen leuke stops, dat is zeker afzien. Gelukkig een super hotel, hopelijk blijven jullie hier langer dan 1 nacht!
    Wat zal Suus blij zijn, ze had ook bijna nog niks he!!!

    Liefs mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik dit allemaal lees.
    Hoe hard mag je rijden op de wegen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat er 65 mijl gereden mocht worden, dat is ongeveer 105 kilometer. Wij hebben meestal 120 gereden en dan nog duurde het dus zo lang. Maargoed, je moet die weg nemen en het is dus die dag even afzien.

    BeantwoordenVerwijderen