28 juli 2010 - Yellowstone - dag 2

Vandaag zouden we wat vroeger opstaan, namelijk half acht. Maar ik was al weer voor zevenen wakker want er liepen al kinderen buiten onze cabin te rennen. Maar dat gaf niet, want ik heb gewoon een stuk verder in mijn boek gelezen. Na een lekkere douche zijn we naar het ontbijtbuffet gegaan. Deze keer alle drie een geel bordje voor $5,95. En die kan best vol hoor! Echt van alles kun je dan pakken, naast het verantwoorde fruit ook: roerei, bacon, worstjes, toast, bagels, pap, cereal, kortom teveel om op te noemen. Alledrie een bagel met creamcheese gepakt en die als echte Nederlanders in een zakje gedaan voor de lunch. ahum... En toen nog een keer op weg naar de Grand Canyon, nu de South Rim naar Artist Point. Een uitkijk op de Lower Falls. Er was net weer een bus Aziaten uitgelaten dus het was er nogal druk, maar het was wel een heel mooi uitzicht. Leonie en Berniek hadden dus ook daar beneden gelopen. Na een aantal mooie foto's zijn we richting het zuiden gegaan en kwamen na een aantal tientallen meters al in een file tegen.


We dachten eerst dat het een file was omdat mensen weer wild hadden gezien, maar het was deze keer weer voor werk aan de weg. Toen we eindelijk mochten rijden zagen we iets wat we alledrie heel leuk vonden. Een bizon die de rivier aan het oversteken was! Toen hij aan de andere kant was moest hij echt een poos op adem komen voordat hij de kant omhoog kon. We hebben er een film van gemaakt.



En daarna zagen we nog veel meer bizons bij elkaar zitten/liggen, ook met kleintjes.


En later nog eentje een rivier oversteken. Dus het was een geslaagde bizondag!

Een stuk verder kwamen we bij Sulphur Caldron, de 'Zwavelketel'. Ik had al gelezen wat het was, maar het een verrassing gehouden voor Leonie en Berniek. Het stonk er echt enorm naar rotte eieren. Het was wel heel mooi om te zien en er lag zelfs een buffel heel rustig achter een van de poelen. Daarna kwamen we bij Mud Vulcano, dit was een heel groot stuk land met overal stinkende, warme, walmende poelen. Sommige heel mooi met blauw water (dat komt door de bacterien) en sommige zoals Dragon's Mouth met modder. Dragon's Mouth heeft een enorm bulderend geluid doordat het gas daar ontsnapt in een grot.


We hebben even gepicknickt bij Bridge Bay en zijn toen verder gegaan naar West Tumb, naar het West Tumb Geyser Basin. Hier had je ook een groot stuk met vele geisers waar je heel mooi en makkelijk langs kon lopen over een boardwalk. Hier waren de poelen nog mooier blauw gekleurd en het waren er ook een heleboel. Bijzonder vond ik een prachtig grote helderblauwe poel die Blackpool heet. Raar natuurlijk, maar ik hoorde later de uitleg: het was vroeger bijna zwart water, maar doordat het water een aantal tientallen jaren geleden opeens is gestegen in temperatuur is het water dus blauw geworden.


Bijna onnatuurlijk om te zien de kleuren die je ziet. Er was ook nog een cone genaamd Fishing Cone die in het het meer lag aan de waterkant. Vroeger haalden de vissers hun vis uit het meer, hingen het even boven deze cone om zo hun vis gekookt en al te kunnen eten. Natuurlijk was dat niet zo gezond, maar vandaar dus de naam.



Als je op bepaalde plekken rondkijkt in het park zie je zoveel geisers en flarden rook om je heen dat je je dan wel beseft op een vulkanish gebied te bevinden. Het was toen al tegen drie uur en we hadden besloten het hele Old Faithfull gebied morgen op ons gemak te gaan bekijken. Dus zijn we het park uitgereden naar ons nieuwe slaapplek voor de nacht: het Ponymotel in West-Yellowstone. Het is een oud motel met echte antieke stukken erin. Zo staat er ook een heater uit de vroegere vijftiger jaren, eigenlijk gewoon ruimte in te nemen. Ohja en ze hebben unieke riolering en dus moeten we die ook op unieke manier gebruiken. Niet zo heel ingewikkeld hoor maar wel grappig. Net zijn we wezen eten in zo'n typische diner, de Canyon Street Grill, met van die leuke banken. We hebben er echt heerlijk gegeten. En opeens kwam er een groep zingende mensen binnen. Deze groep trad op in een van de theaters en probeerde op deze manier de mensen naar hun te gaan kijken. Het internet in ons motel is niet al te best dus moesten we even in de auto zitten om de vorige twee dagen op onze blog te zetten. Dus deze dag zal er ook wel later op komen.

kilometers: 148
overnachting:Pony Express, West Yellowstone
temperatuur: rond 25 graden

4 opmerkingen:

  1. Jullie maken wel wat mee op een dag!
    Maar met foto's er bij kunnen jullie ons helemaal mee laten genieten, voor ons dan wel zonder geurtjes he!haha

    kus mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. probleem is hier dat het internet zo moeilijk is dat het bijna niet lukt om de foto's erop te zetten. We zitten dan in de auto voor de lobby.....
    Oh ik heb trouwens mijn engels CAE gehaald!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herman en Annelies30 juli 2010 om 09:36

    Sandra,

    Van harte gefeliciteerd met je CAE.
    Neem er maar alvast een op.
    groetjes mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauww Sandra, super.
    Van harte gefeliciteerd!!!

    liefs mama

    BeantwoordenVerwijderen