19 juli 2010 - Jasper NP

Vanmorgen werden we wakker door de wekker van Berniek. De wekker van Leonie (die een half uur eerder moest gaan) ging niet af, omdat ze vergeten was het knopje omhoog te doen. Blijkbaar zijn we ook over onze jetlag heen ;) Dus iets later dan gepland gingen we op weg. Op het programma stond Maligne Canyon, Medicine Lake en Maligne Lake. Het zou niet echt geweldig weer worden en het zag er ook niet mooi uit. Alle bergen in de wolken, jammer. Maar vol goede moed zaten we in de auto op weg naar ons eerste punt. We waren nog maar net Jasper uitgereden of we zagen al een aantal auto's aan de kant van de weg staan. Toen ik met fototoestel ging kijken lag er een hele groep elk in de wei langs de weg en er liepen er ook nog een paar in de berm.


Dit beloofde een goede dag te worden! De eerste stop was Maligne Canyon, dit is een canyon waarin de Maligne River met een enorme snelheid doorheen raast. Je kunt een wandeling doen naar 6 verschillende bruggen die over de canyon heen gaan. Wij hebben de eerst vier bruggen gedaan en toen nog een stukje verder gelopen, maar daarna vonden wij het wel goed.


Ik vond het een indrukwekkend natuurfenomeen. Echt met een enorme snelheid en een donderend geluid. De terugweg was wel wat zwaar, tja die conditie hebben we nog niet helemaal opgebouwd. Daarna op weg naar Medicine Lake. Heel langzaam rijdend want je weet niet wat je onderweg ziet natuurlijk. En ja hoor aan de kant van de weg tegen de heuvel op: een beer! Echt geweldig om te zien. En even later een elk die echt twee meter in de berm ons met die grote ogen aan staat te kijken. De foto die ik genomen heb is niet eens ingezoomd. Qua wild kon het dus al niet meer stuk, maar we wisten toen nog niet dat we nog veel meer zouden zien. Medicine Lake is een meer die het water kwijtraakt door ondergrondse stromen en een gedeelte komt dus weer uit in Maligne Canyon waar we net waren geweest. Het was een heel mooi meer. Helaas was er net bij de uitkijkpunt een bus vol Russen/Polen oid gestopt en dat waren niet de meest vriendelijke mensen. Dus na een korte stop zijn we weer verder gegaan. Het was heel rustig op de weg, zodat Leonie lekker langzaam kon rijden en na een eventuele file achter ons kon je even aan de kant zodat de auto's er langs konden. Perfect dus. Ook hier kwamen we nog een aantal elk tegen. Toch elke keer weer een geweldig gezicht. Bij Maligne Lake aangekomen hebben we een warme chocolade genomen. Het was nog steeds koud, maar gelukkig regende het alleen maar tijdens de autoritten. Maligne Lake is een heel mooi meer met een eilandje: Spirit Island, dat het meest gefotografeerde eiland is van Canada. Maar als je daarheen wilt dan moet je met de boot en die is niet goedkoop. En ook was het nog steeds erg bewolkt dus het uitzicht zou ook niet zo mooi zijn. Dus zijn we alleen maar even een stuk wezen wandelen. Op de terugweg kwamen we nog TWEE beren tegen. Een grote en ook een kleintje. De laatste zat op zijn gemak alle bessen van een struik te eten. Een heel leuk gezicht.




Daarna hadden we nog wat tijd en hebben we Lake Annette bekeken. Nou ja niet zo heel goed want er was een hele groep daar aan het duiken en er zat een nogal luidruchtige groep te picknicken. Dus hebben wij ook even gezeten en een muffin gegeten en daarna weer verder, want we wilden graag naar Pyramid Lake. Een aanrader volgens het meisje achter de balie van de informatie. Ook daar stonden weer heel veel elk langs de kant. Ook een paar kleintjes, twee vrouwtjes en een mannetje. Pyramid Lake heeft een heel klein eilandje waar je kunt komen door een brug. Erg rustgevend. Ik had net gelezen dat er daar veel wolven waren rond het meer toen we een wolf hoorden huilen. Wauw! Hierna waren we wel klaar en zijn we naar het hotel gegaan. Het weer was ondertussen een stuk beter geworden. De wolken gingen weg en de zon begon te schijnen. We hebben even gegeten bij Smitty's. We hebben wat verschillende dingen genomen (nacho's en patat van zoete aardappel) en die gewoon gedeeld. Daarna nog even gewinkeld en toen begon het weer te regenen dus dat was het einde van een mooie dag.

kilometers: 118
overnachting: Chateau Jasper
temperatuur: 10 graden tot 18 graden

1 opmerking:

  1. Mooi dat filmpje. Op hoeveel meter afstand was dit? En was mama beer op een toerist aan het kluiven?
    grtz Papa

    BeantwoordenVerwijderen