10 augustus 2010 - Berries

Vandaag zijn we eerst eens iets heel gezonds gaan doen, namelijk ons eigen fruit plukken. Dat wilden we al eerder doen maar toen was de boerderij al gesloten, maar nu gingen we naar Graysmarsh Farm in Sequim. Daar aangekomen bleek er nog meer fruit plukbaar dan we hadden verwacht. Er was een heel groot veld met: Boysenberries (kruizing tussen een framboos, bramen en Loganberry), Blackberrries, Loganberries en Blueberries en er was ook nog verderop een veld met Raspberries. Nu zijn we natuurlijk overal even langsgegaan en even geproefd om te kijken wat we het lekkerst vonden. De Boysenberries en Blackberries lijken erg op elkaar en hadden niet onze voorkeur. De Loganberries lijken op een kruizing tussen de frambozen en bramen (en blijken dat ook te zijn), ook niet zo heel geweldig. Dus hebben we een zakje met bosbessen geplukt, laten afwegen en betaald (maar 1 dollar!) en toen met de auto verder naar het frambozenveld en daar ook veel geplukt, nu was het twee pond en moesten we dus ook 2 dollar betalen. De frambozen waren trouwens het lekkerst.






Hierna zijn we naar Port Townsend gereden. Ik had in een boekje gelezen dat het een oud stadje was met veel Victoriaanse huizen. Het was er erg gezellig met leuke winkeltjes en dus ook wat historie. Na een ijsje te hebben gegeten zijn we verder gereden want we wilden vandaag nog met de ferry. We zijn van Kingston naar Edmonds gegaan. Het was een stukje varen van 30 minuten. En toen waren we weer aan de overkant.


Hier hebben we vrij snel een hotel opgezocht. We zaten nog maar twee uur rijden van Vancouver dus hoefden we ook niet verder. Tegenover ons hotel zat een Iers restaurant en daar hebben we gegeten. Leonie een Irish stew gemaakt met uiteraard Guiness en ik een schotel met corned beef en kool (ook in bier gestoofd) en Berniek een burger. Hierna zaten we weer supervol en zijn we naar onze kamer gegaan waar we aan een grote klus begonnen. Het inpakken van onze koffers. We moesten nu van heel veel losse bagage naar de maximale hoeveelheid die we mogen meenemen en natuurlijk moeten we ook op het gewicht letten. Dit viel nog niet mee en op een gegeven moment waren we er wel weer klaar mee. Morgen maar weer verder....

kilometers: 149
overnachting: Quality Inn & Suites, Everett
temperatuur: 20 graden

1 opmerking:

  1. Dat is leuk, om je eigen fruit te plukken.
    En heerlijke frambozen en bessen, Leonie die van jou zijn ook al blauw, maar zo veel heb jij er niet!

    Liefs mama

    BeantwoordenVerwijderen