29 juli 2010 - Yellowstone - dag 3

Vandaag hebben we een van de grootste trekpleisters van het park bekeken: Old Faithful. Old Faithful (Oude Getrouwe) is niet de grootste geiser, maar wel een grote waarvan ook te voorspellen is wanneer hij gaat uitbarsten. Na een uur kwamen we daar aan. Tja een uur, want er was regelmatig een verkeersopstopping omdat er mensen langzaam gingen rijden omdat er een paar elken aan de kant van de weg liepen. Er stond ook een ranger bij die iedereen gebaarde door te rijden. Maar het ging dus niet allemaal snel vandaag. Tja en die elken..... als je ze voor de eerste keer ziet ok dan is het nog leuk, wij denken nu van: oh kijk daar heb je er weer een paar en kijken dan weer verder.

Maar ok dus aangekomen bij Old Faithful bleek wel dat dit niet zomaar een geiser is. Een paar hele grote parkeerplaatsen en een heleboel mensen. Aangekomen bij het Visitor Centre bleek dat we net een uitbarsting gemist hadden, dat werd dus weer 90 minuten wachten. We zijn daarom maar eerst even de rest van geisers in de omgeving gaan bekijken. Ik had deze keer een Trail Guide voor 50 cent gekocht en daar stonden ze allemaal in met beschrijving. En aangezien het grapje hier al is: Waar is Sandra, oh die staat bij het bord..... had ik nu mijn eigen info bij me. ;)) Eerst kwamen we bij Anemone Geiser. Deze was erg leuk, want elke 10 minuten zag je de hele cyclus voorbij komen. Hij vulde zich met water, begon te borrelen daarna te spuiten en liep vervolgens weer leeg. We hebben er een leuke film van gemaakt. Daarna zagen we oa: Beehive Geyser een cone geiser dat lijkt op een ouderwetse bijenkorf, en Sawmill Geyser.... Deze was met een enorme kracht aan het spuiten toen wij aan kwamen lopen. En een geiser spuit met heet water en dus ook hete stoom die erg naar zwavel stinkt (rotte eieren dus). Ik besloot er toch maar doorheen te lopen want ik wilde een mooie foto maken. Leonie en Berniek daarentegen bleven staan... tot ze besloten door te lopen en de volle laag kregen.... haha.




Grand Geyser zou binnen vijf uur gaan uitbarsten, maar daar wilden we niet op wachten. Toen zijn we maar teruggelopen omdat we dan net nog Old Faithful zouden kunnen zien. We zagen hem deze keer op wat grotere afstand. We hebben lekkere broodjes gekocht en zijn even in de schaduw gaan zitten want het was alweer behoorlijk warm geworden. En toen moesten we ook maar op een bankje voor Old Faithful gaan zitten want die zou over een uur gaan beginnen.
Berniek zat klaar met haar filmcamera en aangezien de geiser nogal een lange aanlooptijd had, en daarmee bedoel ik dat er telkens een beetje water omhoog kwam en daarna was het weer rustig, moest ze erg vaak de camera aan en weer uit doen. Maar uiteindelijk was het zover. Een enorme uitbarsting van zo'n 30-55 meter hoog. Heel mooi om te zien met als beloning een aplaus van het publiek, tja we zijn wel in de USA he!



Nog even wezen winkelen en toen was het al ondertussen half drie geworden en moesten we toch nog wel wat andere punten bekijken. We zijn weer richting het noorden gegaan en hebben onderweg het volgende bekeken:
Black Sand Basin, met weer verschillende geisers en poelen.
Midway Geiser Basin, hier was onder andere de Grand Prismatic Spring, een enorme prachtig blauwe poel met feloranje randen. Deze poel is echter zo groot dat je hem alleen maar van bovenaf zo mooi kunt bekijken. Ook hebben we hier een Osprey (grote roofvogel) gezien.
We hebben de Firehole Lake Drive gereden en zagen daar ook weer poelen en geisers en ook de grootste conegeiser van het park.
Laatste stop was Fountain Paint Pot. Dit was een bijzonder poel met een lichte blubberende modder. En gelukkig was dit ook de laatste keer dat we door de walmende stinkende hitte moesten lopen die van de poelen en geisers af kwam.




En toen waren we er wel klaar mee en gingen we weer naar ons motel. Daar aangekomen wachtte ons een niet zo leuke verrassing. De kamer was namelijk niet schoongemaakt. Toen we vanmorgen weggingen wilde de schoonmaakjongen net bij ons langskomen, maar we vertelden hem dat we nog 5 minuten nodig hadden. Hij gooide nog wel even snel een paar handdoeken onze kant op. Maar nu was er dus niks gedaan.... Ik naar de receptie gegaan en mijn verhaal gedaan. Tja het meisje achter de balie vond het heel vervelend, maar ze zou haar manager wel even bellen. Die wilde vervolgens mij aan de telefoon hebben (raar) en begon heel zielig dat hij niemand had en dus dan iemand van huis moest bellen om te komen schoonmaken. Op dat moment had ik het al helemaal gehad met zijn verhaal want een alternatief had hij niet dat ik dus zei kom maar schoonmaken. Wij zijn even naar de Mc Donalds geweest om een ijsje te eten en toen we terug waren was het gelukkig klaar. Geen aanrader dus en niet zoveel verstand van gastvriendelijkheid.

kilometers: 110
overnachting: Pony Express Motel
temperatuur: 24 graden

1 opmerking:

  1. jammer van die stank,een lekkere warme doche?
    en weet je dat eieren goed is voor je haar.(grapje)groetjes tante annie

    BeantwoordenVerwijderen