4 augustus 2010 - Portland

We hadden een bijzondere nacht, de jongens van hiernaast waren vannacht nogal luidruchtig en eentje was volgens mij buitengesloten, omdat er echt minutenlang op de deur werd gebonsd, tot iemand er wat van zei. Ik was als laatste opgestaan deze keer en Berniek en Leonie gingen even ontbijt halen. Dat stelde helaas heel weinig voor. Ondertussen hadden wij eigenlijk al besloten dat we liever niet drie maar twee nachten hier wilden blijven dus hebben we de laatste nacht geannuleerd en een nacht Priceline geboekt.

En toen was het toch echt tijd voor Portland downtown. We zijn lopend 4th Avenue afgelopen tot we bij een punt kwamen waar we op een streetcar (een soort tram) konden stappen. Ik had thuis al gelezen dat je hier in Portland zo'n 180 eettentjes op straat hebt. Een stuk of tien kwamen we al tegen. Vanuit de streetcar konden we uitstapppen naast de City Library en zo lopen naar Pioneer Courthouse Square. Hier worden veel concerten ed gegeven (niks toen wij er waren) en gaan veel inwoners van Portland even iets eten. Ook is er het Visitor Centre en daar hebben we even een aantal dingen gevraagd. Even een poosje gewinkeld en toen wilden we weer terug naar het plein om te eten. Alledrie een lekkere hotdog genomen, Berniek een vega en Leonie en ik een Poolse (was erg lekker volgens de mevrouw en wij delen haar mening).


En toen gingen wij wachten op de weervoorspelling. Op het plein staat namelijk een kunstwerk die om 12 uur 's middags het weer voorspeld. Maar wij zagen niks. We zijn er uiteindelijk maar eens langs gelopen, maar er stond ook niets. Dus maar even vragen bij de mevrouw van het visitor centre. Helaas hij was onder reparatie. Maar ze had wel iets anders leuks en liep naar buiten en wij er achter aan. Er was een stuk aan de rand van het plein dat rond liep met op de grond een ronde steen. Daar moesten wij op staan en dan wat zeggen. Het leek net of we door een microfoon praatten. Heel apart.

En toen gingen we op weg naar waar we al een hele tijd uitkeken: Powel's Books. Maar dat was helaas een teleurstelling. Ik wist dat er ook gebruikte boeken werden verkocht en dat die tussen de nieuwen stonden, maar er waren zo veel meer gebruikte dan nieuwe boeken..... niet zo leuk. Ook het uiterlijk van de boekwinkel was apart, net de Slegte en dan wat groter voor diegene die dit kent. Toch nog een nieuwe Maeve Binchy kunnen vinden. We hebben nog wat gedronken daar en toen... tja wat toen. We zijn nog een stuk richting het Pearl District gelopen, maar dat zag er ook niet al te geweldig uit. We hebben besloten om maar weer terug te gaan en naar de outletmall te gaan die we hadden gezien toen we naar Portland reden gisteren.



Dus weer in de streetcar (makkelijk joh!) en naar ons geweldig motel. Even uitgerust en toen op weg naar de outlet. Daar hebben we nog wat dingen gekocht. Het avondeten was nog niet zo makkelijk. Er was niet zoveel, maar dankzij Bram zijn we bij een heerlijke Italiaan terecht gekomen. Heerlijke pasta gegeten en een lekker wijntje erbij. Daarna door het donker weer naar het motel en nu zijn we heel moe.

kilometers: 99
overnachting: Travelodge Portland
temperatuur: van 15 's ochtends met veel wolken! Naar 20 's middags met zon.

2 opmerkingen:

  1. Dat hebben jullie even snel geregeld zeg, een eigen boekwinkel. Als het nu ook maar wat opleverd!!

    Groetjes mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi,ik snap er niks van maar wel gaaf,een eigen boeken winkel?komen jullie wel terug.groetjes tante annie

    BeantwoordenVerwijderen