15 juli 2010 - Vancouver

Vanmorgen zijn we richting Vancouver gereden. Daar hebben we geparkeerd in Gastown want we wilden de stoomklok, Chinatown en Canada Place bekijken. Vlakbij de parkeerplaats was stond de stoomklok. Iets kleiner dan verwacht maar wel erg leuk om te zien. Elk kwartier fluit hij waarbij veel stoom vrij komt. Ondertussen zie je ook kleine rookpluimpjes uit de klok komen.


Daarna zijn we doorgelopen naar Chinatown. De toegangspoort was gigantisch groot maar verder viel het een beetje tegen. Er liepen erg veel zwevers en vage figuren. We zijn nog wel in een hele mooie Chinese tuin geweest, de dr. Sun Yat Sen Garden. Erg mooi zo midden in de grote stad een rustige plek.

Daarna op weg naar Canada Place. Dit is gebouwd voor de Expo van 1986. Het is een groot gebouw dat lijkt op een schip. Hiervandaan keken we mooi uit op de zee. Er daalden en stegen vele watervliegtuigjes, dat was leuk om te zien.

Toen op weg naar Stanley Park. Hier hebben we de totempalen bekeken. Dit waren replica's van de totempalen die er ooit gestaan moeten hebben. Daarna verder door het park gereden maar niet meer ergens gestopt. We wilden namelijk ook nog graag naar Capilano Suspension Bridge.


De Capilano Suspension Bridge is een hele happening op zich. De entree is behoorlijk duur maar het is het wel waard. In het begin wordt de geschiedenis van de brug verteld. De mensen die er werken dragen allemaal de oude kleding van toen. Ondertussen kun je stempels verzamelen en aan het eind krijg je dan een award 'you made it!'. De brug zweeft over een diep dal en gaat erg heen en weer door iedereen die erover loopt. Je hebt wel een prachtig uitzicht. Aan de andere kant van de brug kun je nog een tree top adventure lopen. Dit was een tocht hoog in de bomen over verschillende hangbruggen. Vanuit hier had je een mooi uitzicht.


Daarna gegeten bij de Ihop en nu zijn we alles aan het pakken want morgen vertrekken we richting Whistler.

kilometers: 62 km
overnachting: bij Berniek
temperatuur: 25C

1 opmerking:

  1. hoi, wat eng die brug daar moet dat je geen last van hoogtevrees hebben.groetjes tante annie oom gerard en de rest

    BeantwoordenVerwijderen