5 augustus 2010 - Historic Columbia River Highway

Vanmorgen zijn we weggereden uit Portland. Het viel nog niet mee om Portland uit te komen. Wat een snelwegen! Soms met 3 of 4 boven elkaar! Gelukkig hadden we de TomTom maar zelfs dan is het niet altijd goed te zien waar je heen moet.

We hebben vandaag de Historic Columbia River Highway gereden. Dat is de oude weg langs de Columbia River. Een mooie route waarbij je veel watervallen ziet. Onze eerste stop was bij de achthoekige Vista House bij Crown Point. Dit gebouw is in 1916 gebouwd als rustplaats voor de reizigers. Het is nu een klein museum dat leuk is om te bekijken. Ook heb je een mooi uitzicht op de rivier hoewel het uitzicht vandaag niet super was. Het leek of er weer erg veel smog in de lucht hing, de bergen in de verte waren weer moeilijk zichtbaar.


We hebben verschillende watervallen bekeken. De een nog mooier dan de andere.





De grootste die we hebben gezien was de Multnomah Falls. Dit is de de vierde grootste waterval in Amerika en het water valt 186 meter naar beneden. De zon stond precies boven de waterval zodat we niet de prachtige foto's hebben kunnen maken die we van te voren in de boekjes hadden gezien. Gelukkig hebben we zelf wel de waterval in z'n geheel gezien.




Na de watervallen hebben we Bonneville Dam bekeken. Op zich vinden we dammen niet superinteressant maar deze was toch wel heel erg leuk om te bezoeken. De dam is in 1937 gebouwd en is een van de grootste dammen in de Columbia River. Het visitor centre zit in het gebouw waar je ook de vistrappen kunt bekijken. In de kelder kun je door glazen ruiten de vissen bekijken die omhoog zwemmen om in hun paaigebied te komen, de meeste vissen zijn verschillende zalmsoorten. De vissen doen er 2 tot 48 uur over om de vistrap op te komen. We hebben vele vissen gezien in allerlei soorten en maten. Er zit iemand die elke vis telt die voorbij zwemt. Ze werken in ploegen van 8 uur waarbij ze elk uur 10 minuten pauze hebben. Constant kijken ze dus door de ruit om te noteren welke vissen ze zien. Je moet wel erg van vissen houden om dit vol te houden.
Op het dak kon je de dam bekijken en ook de vistrappen van boven bekijken. Eerst dachten we dat het wel heel knap van de vissen was om de trappen op te komen maar er zitten onder water ook openingen waar ze doorheen kunnen zwemmen. Het blijft knap door de sterke stroming en hun instinct moet wel erg sterk zijn om deze zware tocht te doorstaan.




Hierna zijn we richting de Fruit Loop gereden. Dit is een 56 km lange rondweg waar allerlei fruitgaarden zijn. Een aantal van de boeren hebben hun fruitgaarden opengesteld voor publiek. Je kunt er appels, peren, kersen, perzikken, blauwe bessen etc. kopen. Bij een aantal gaarden mag je zelf je fruit plukken. We zijn ook bij een lavendeltuin Lavender Valley geweest. Deze mensen werken met z'n drieen in de tuin waar ze hun eigen lavendelproducten maken. Het rook er heerlijk en we hebben er lekkere zeep, creme en linnenspray voor op je kussen gekocht.


Het was toen al half 6 en zijn we weer richting Portland gereden. We hebben via Priceline een kamer in Gresham geboekt, dit ligt net voor Portland. We hebben eerst nog een half uur in de file gestaan maar toen waren we er toch eindelijk. We zitten in de Holiday Inn met een mooie kamer. We hebben net heerlijk gegeten bij Original Roadhouse Grill. Ik heb er de lekkerste gepofte aardappel ooit gegeten. Het was een zoete aardappel met bruine suiker en boter. Echt een aanrader!!

kilometers: 239
overnachting: Holiday Inn, Gresham
temperatuur: 30 graden

2 opmerkingen:

  1. Wat maken jullie toch weer een ongelooflijk mooie reis. Ik volg jullie verhalen en geniet mee van de prachtige natuurfoto's. De watervalfoto's zijn echt wel mooi hoor! Ik wens jullie nog een mooie laatste week en daarna een goede reis terug. Geniet nog maar even volop, want voor je het weet zit je weer helemaal terug in het drukke schoollevenbestaan.
    Groetjes, Wies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi gezicht dat blauwe lavendel veld, die van jou Sandra is bijna uitgebloeid.
    Watervallen blijven mooi om te zien he!
    Nou meiden geniet van de laatste week.

    liefs mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen