30 juli 2010 - Grand Teton

Vandaag zijn we vanuit West Yellowstone vertrokken naar Idaho Falls. Dit was een trip door drie verschillende staten: Montana, Wyoming en Idaho.

We moesten uiteraard weer door het Yellowstone park en jahoor, we stonden weer in de file! En dit komt... omdat er elk te zien was. Wij zijn hier inmiddels al zo gewend aan geraakt dat het ons wat gaat irriteren, al die opstoppingen door mensen die perse aan de kant van de weg moeten staan om foto's te maken. Tegen de tijd dat wij langs 'het punt' kwamen, stond er alweer een ranger die de mensen aanspoorde vooral door te rijden. Maar ja, dat duurt altijd even. Dus we kwamen wat later dan gepland aan in het Grand Teton park. Dit park noemt Sandra trouwens altijd het Grote Tietenpark. Deze Teton (uitspraak: tieten) zijn een aantal prachtige bergen met besneeuwde bergtoppen.


Aangekomen in het Grand Teton national park was ons doel vooral het zien van elanden. Bij het visitors center hebben we gevraagd waar we de meeste kans hadden om elanden te zien. We kregen drie plekken aangewezen en hier hebben we uiteraard gekeken. Op een uitkijkpunt waar veel mensen stonden te kijken of ze wat zagen, vertelden wat mensen ons dat ze iets verderop Moose Wilson Road wel een eland hadden gezien. Dus wij die kant op en jahoor! In een beekje stond een groot vrouwtjes eland. We konden op afstand al zien waar de eland was want het stond er vol met auto's. Gelukkig konden wij een perfect plekje vinden waar we konden parkeren en hebben we mooie foto's en filmpjes kunnen maken.





Bij het visitors center lagen trouwens ook geweien van allerlei soorten dieren. Je kon ze optillen enzo en jemig wat is zo'n elandengewei zwaar! Zo'n dier moet constante hoofdpijn hebben met zoveel gewicht op z'n hoofd.
Ik heb vandaag weer een pin gekocht voor op mijn rugzak. Ik had tijdens de Olympische Spelen een pin gekocht en veel gekregen en op mijn rugzak gestoken. Nu koop ik van elk mooi park een pin die op mijn rugzak komt. Telkens een klein aandenken dus. Hetzelfde idee als vroeger met plaatjes op wandelstokken, maar dan de moderne versie!

Nu zitten we voor een nacht in een Best Western hotel in Idaho Falls. Echt een supermooie en grote kamer. Tussen 6 en 9 kon je heerlijke chocolade chip koekjes pakken en er is een groot zwembad met hot tub waar Leonie en ik al gebruik van hebben gemaakt. Bovendien is er morgen ook nog ontbijt! Dit is echt zo fijn na twee nachten niet zo'n geweldig motel.


kilometers: 365
overnachting: Best Western, Idaho Falls
temperatuur: 29 graden

1 opmerking:

  1. Fijn om nu in een mooi hotel te zitten maakt weer een heleboel goed toch! En dan in een hottub, heerlijk even bijkomen. Geniet van het ontbijt, dan begint de dag weer goed.
    Leuk Berniek om elke keer een pin te kopen voor je rugzak, doet ook weer een beetje aan vroeger denken he!

    kus mama

    BeantwoordenVerwijderen